Fără categorieReparatii feronerie termopan

Daca ar fi sa vorbim despre piesele puzzle-ul denumit, generic, termopanferoner este una dintre cele mai importante elemente ale sistemului, pentru ca ii asigura buna functionare.

Stiai ca din cauza dereglarii feroneriei poate aparea patrunderea curentilor de aer? Astfel, risti sa ai pierderi masive de caldura, termopanul incetand sa mai fie etans.

O feronerie defecta sau dereglata afecteaza capacitatea de termoizolare a ferestrelor si usilor termopan. De aceea, este important sa contactezi o echipa care sa stie sa identifice problema si sa repare feroneria.

Una dintre spusele noastre preferate este: mai bine previi decat sa repari, pentru ca este posibil sa fie prea tarziu si sa implice costuri mai mari pentru tine. In cazul feroneriilor de termopan, util ar fi sa le faci revizia o data pe an, pentru ca trebuie sa fie reglate si unse cu solutii corespunzatoare pentru a da randament cat mai multi ani.

Cateva dintre cauzele defectarii sau ruperii feroneriei sunt:

  • Lasarea usilor – care te determina sa fortezi cand inchizi si, astfel, elementele de feronerie cedeaza
  • Instalarea unei feronerii necorespunzatoare dimensiunii ferestrei sau usii
  • Montarea incorecta a elementelor de feronerie
  • Pozitionarea gresita a blocatorilor de pe toc
  • Decalibrarea ferestrei
  • Existenta unor elemente de feronerie termopan defecte

Iata si cateva exemple de piese de feronerie termopan care se pot strica usor si necesita inlocuire:

  • manerul termopanului – este elementul pe care il „agresezi” cel mai des, pentru ca deschizi sau inchizi fereastra cu ajutorul lui
  • sistemul de feronerie oscilobatanta – chiar daca se strica o portiune din el (ex.: o balama), este recomandabil sa se inlocuiasca in totalitate. De ce? Din cauza problemelor care pot aparea ulterior: odata cu prima defectare a unui ansamblu de feronerie oscilobatanta, care a aparut din cauza uzurii, cu siguranta vor aparea in scurt timp si alte probleme
  • setul de balamale – sunt piese in care sta toata greutatea cercevelei, asa ca riscul sa se strice este mare. Nu si daca au parte de mentenanta regulata!
  • sistemul de inchidere multipunct (broasca de inchidere in cinci puncte) – este feroneria care asigura inchiderea, etansarea si incuierea usilor termopan de exterior. Manevrarea incorecta sau lipsa reviziei duc la defectarea mecanismului

Indiferent de problema intampinata, fie ca aveti nevoie reglaje, revizii sau reparatii pentru feronerie termopan sau alt element al ferestrei sau usii, echipa Reparatii Termopane PVC va sta la dispozitie cu solutii, sfaturi si implementare.