4 semne ca ai nevoie de ferestre noi sau de reparatii termopane

4 semne ca ai nevoie de ferestre noi sau de reparatii termopane
 1. Cresterea costurilor facturilor de gaze naturale si electricitate
  In casele cu ferestre mai vechi, mai ales in cele cu ferestre cu sticla simpla (o foaie), exista sanse ca facturile de incalzire si electricitate sa fie mai mari deoarece acestea nu mai izoleaza bine. Inlocuirea ferestrelor defectuoase cu un ansamblu izolant din doua sau trei foi de sticla (geam termopan sau tripan) poate ajuta la prevenirea scurgerilor de aer si a transferului termic de caldura, economisind 10-25% pentru facturile de incalzire si electricitate. De asemenea, este foarte importanta alegerea tipurilor de ferestre izolante si de aceea este important sa discuti despre necesitatile specifice casei tale cu un specialist in sticla si ferestre inainte de a le cumpara.
 2. Curentii de aer din zilele vantoase
  Daca simti un curent de aer cand stai langa ferestra pentru a admira zapada in zilele de iarna friguroase, este posibil sa ai o scurgere de aer serioasa in jurul ferestrelor. Poti verifica acest lucru cu usurinta folosind un betisor parfumat: daca fumul se misca, inseamna ca exista un transfer termic intre interior si exterior. In cazuri foarte grave, vei vedea si putina lumina prin cadrul de aluminiu sau lemn al ferestrelor. Casa ta va fi mult mai calduroasa odata cu etansarea corespunzatoare a geamurilor termopan.
 3. Dificultate la inchiderea sau deschiderea geamurilor
  Trebuie sa fortezi manerul la inchiderea sau la deschiderea ferestrelor? Daca te chinui sa faci acest lucru, este clar cazul sa inlocuiesti manerele. Ferestrele din lemn sunt mai predispuse la aceasta problema.
 4. Condensul intre geamurile termopan
  Observi ca a aparut condens intre geamurile tale? Acesta indica defectarea sigiliului, permitand umezelii sa invadeze spatiul dintre cele 2 panouri. In conditii extrem de reci, puteti observa chiar inghetul picaturilor formate. Ferestrele cu sticla simpla sunt cele mai predispuse la condens. Acesta poate aparea si in cazul ferestrelor cu tamplarie din lemn triplu stratificat si a profilelor de aluminiu cu punte de rupere termica. Ferestrele din termopan PVC pot fi reparate adesea, cu o echipa de specialisti, aducandu-le in stadiul in care erau de noi.

Reparatia termopanelor din PVC ofera multe avantaje

 • Economisirea la plata facturilor
  Mai putine pierderi de caldura datorate scurgerilor si transferului termic inseamna ca mai multi bani iti vor ramane in buzunar. De fapt, costul reparatiilor poate fi recuperat de obicei in cateva luni, datorita economiilor substantiale de energie.
 • O locuinta mai confortabila
  Daca reparatia este una profesionista, ferestrele vor fi mai eficiente din punct de vedere energetic, te ajuta sa mentii un mediu cat mai confortabil acasa, cu o utilizare mai redusa a energiei. Vei avea un transfer termic redus care va elimina problema condensului si te va ajuta sa controlezi problemele de umiditate.
 • Izolare fonica mai buna
  Pe langa faptul ca ofera o izolatie termica imbunatatita, ferestrele reparate produc, de asemenea, o izolare fonica mult mai buna, ajutandu-te sa reduci cantitatea de zgomot transferat in interior datorata activitatilor in aer liber si sa iti izolezi mai bine locuinta.

Care este cea mai buna solutie de reparatie a ferestrelor pentru casa ta? Obtine informatiile de specialitate de care ai nevoie de la expertii Reparatii Termopane PVC.