Fără categorieReparatii Ferestre – pe lista celor mai importante sarcini ale proprietarilor

https://reparatiitermopane-pvc.ro/wp-content/uploads/2020/03/windowfix-repair.jpg

Ferestrele tale au un impact imens asupra eficientei casei tale. In timp, vremea sau neglijenta pot degrada proprietatile izolatoare ale ferestrelor tale, ceea ce mareste factura ta termica. Echipa ReparatiiTermopane este in industria de servicii de sticla de ani de zile si a vazut cum cateva sarcini simple de intretinere sezoniera iti pot mentine casa calda in timpul iernii si racoroasa in timpul verii.

In mod evident, cel mai bun mod de a maximiza durata de viata a ferestrelor in timp ce minimizezi problemele, este de a-ti crea un program de inspectii regulate si de intretinere a ferestrelor. Echipa noastra sugereaza ca proprietarii de locuinte sa isi inspecteze ferestrele si usile in fiecare toamna pentru izolarea adecvata si verificarea sigiliilor, a panourilor de sticla si a mecanismului de blocare.

Sfaturi de ingrijire dupa tipul de fereastra

Ingrijirea ferestrelor din lemn

Pentru ferestrele din lemn, orice functionare defectuoasa ar putea insemna umflarea sau deformarea cadrului ferestrei sau a cercevelei – ambele sunt indicatii ca umezeala patrunde in unele componente. Astfel, apare condensul, fie pe interiorul/exteriorul geamului, fie intre foile de sticla ale geamului.

Revopsirea ramelor de lemn la fiecare 3 sau 4 ani ajuta la protejarea climatica si la pastrarea aspectului. Vopseaua se va aplica intotdeauna pe ramele care au fost foarte bine curatate, in prealabil, de praf.

Ingrijirea ferestrelor din vinil, fibra de sticla sau aluminiu

Aceste ferestre au nevoie de mai putina mentenanta decat ferestrele din lemn. Cu toate acestea, ele nu trebuie neglijate, iar intretinerea obisnuita si lubrifierea elementelor mobile pot spori semnificativ durata de viata a acestora. Ferestrele etanse care au o scurgere de aer vor avea condens intre geamuri si vor trebui inlocuite pentru a se mentine eficienta. Usile de la exterior ar trebui sa aiba o buna izolare impotriva intemperiilor.

Odata ce vine primavara, panourile de sticla trebuie inspectate pentru gauri si curatate de praf si mizerie. Geamurile functionale ar trebui deschise complet, apoi inchise complet pentru a vedea cat de usor pot functiona. Atat in ferestrele metalice cat si in cele de lemn, elementele defecte sau corodate pot cauza probleme de operare a ferestrelor.

Daca ai nevoie de ajutor in mentenanta geamurilor si usilor tale de termopan ne poti chema pentru o constatare. Echipa ReparatiiTermopane iti va oferi cele mai bune sfaturi si servicii de ingrijire a ansamblurilor de termopan pentru a scapa de stresul repararii ferestrelor si a usilor.

Leave a Reply