Designul de culori al ferestrelor

Designul de culori al ferestrelor

Ferestrele sunt mai mult decat un mijloc de a lasa lumina sa patrunda in cladiri si de a asigura ventilatia. Acestea accentueaza si uneori creeaza caracteristici de proiectare ale unei cladiri. Proprietarii de case care aleg cu atentie culorile potrivite ale ferestrelor pot influenta semnificativ caracterul si aspectul exterior al casei. Ramele de ferestre pot fi laminate intr-o varietate de modele de folii potrivite nevoilor tale, de exemplu, intr-un aspect natural din lemn. Ferestrele cu acest tip de aspect autentic de lemn sunt deosebit de potrivite pentru cladiri in stil rustic sau grand, iar casa pare a fi familiara si primitoare. Satisfacerea obiectivelor de conservare a energiei nu exclude utilizarea unor culori moderne pentru ferestre si usi.

 

Optiuni de culori

 

Pentru a conferi culoare ferestrelor din PVC, o folie laminata este aplicata profilului ferestrei. Folia laminata este extrem de durabila si rezistenta la uzura si poate rezista la conditii meteorologice extreme timp de multi ani. Folia poate fi aplicata la exterior, in interior sau in ambele parti, dupa cum este necesar. Pentru a asigura o rezistenta mare a foliei laminate, sunt folosite numai materiale in care rezistenta la temperatura si raze UV a fost dovedita in teste extinse.

 

Folii laminate sau placari cu aluminiu?

 

Pana in urma cu cateva decenii, vopsirea cadrelor in culoarea dorita se facea manual. Vopsirea ferestrelor reprezenta o corvoada inevitabila. Acest proces era necesar nu doar pentru a imbunatati aspectul ferestrei, dar si pentru a se asigura rezistenta la intemperii si umezeala.

Ferestrele acoperite cu aluminiu au fost prima incercare de a prelungi durata de viata si de a minimiza intretinerea ceruta de ferestrele traditionale din lemn. Cu toate acestea, canalele de scurgere aveau tendinta de a se bloca in timp si de a pastra umezeala in interior, lucru care cauza putrezirea acestora.

Odata cu introducerea geamurilor din PVC, variatia de culori era foarte limitata. Initial, cadrele au fost proiectate in alb si apoi s-au introdus treptat tonuri de crem si maro pentru a oferi cadrelor o nota mai delicata. Chiar si astazi, majoritatea ferestrelor din PVC sunt albe. In ultimii ani, au devenit din ce in ce mai populare profilele din aluminiu aplicate la ferestrele din PVC deoarece ofera o gama variata de culori, in acelasi timp pastrand calitatile de izolare termica si intretinere a ferestrelor din PVC. Cu toate acestea, aceasta solutie este mai scumpa decat folia de laminare.

Astfel, alegerea culorilor ferestrelor depinde in mod natural de stilul arhitectural al locuintei, de reglementarile locale privind constructiile si, nu in ultimul rand, de buget.