AcasaServiciiSticla anticondens

Pentru ca vor sa economiseasca bani la factura de caldura, pentru ca vor sa auda mai putin zgomot de afara, pentru ca sunt mai usor de folosit sau pentru ca pur si simplu e la moda, multi romani isi doresc sa isi doteze locuinta cu ferestre de tip termopan. Este si cazul tau?

Cand vine vorba de alegerea acestui tip de ferestre, exista mai multe atribute pe care ar trebui sa le iei in calcul:

  • clasa profilului
  • adancimea de montaj
  • numarul de camere
  • grosimea si calitatea pachetului de sticla suportat
  • armatura folosita

In cazul in care nu sunt luate in considerare aceste aspecte si specificul climatic al tarii noastre, risti sa te confrunti cu unele neplaceri. O problema des intalnita in randul celor care au termopane este condensul.

Stii momentul acela cand vezi siroaie de apa curgand pe geamuri sau pe usi? Acest fenomen se poate preveni folosind materiale adecvate si o sticla care are proprietatea de a preveni condensul. Condensul apare in momentul in care in locuinta ta exista umiditate excesiva si nu se aeriseste in mod corespunzator: cand inchizi pe timpul zilelor de iarna caloriferele, cand ai multe plante in camera, cand usuci haine pe calorifer, cand gatesti etc.

Clasa profilului este un factor foarte esential in alegerea ferestrelor. In conditiile de clima din Romania, recomandate sunt profilele de clasa A, cu o grosime a peretelui exterior de minimum 3mm.

Adancimea de montaj reprezinta latimea profilului si este esential sa o stabilesti pe cea optima, impreuna cu un specialist.

Numarul de camere: profilele din care sunt executate termopanele (ex.: PVC, aluminiu, lemn) sunt compartimentate la interior in mici camere de aer. Aceste compartimente creeaza mai multe perne de aer, care duc la o eficienta energetica ridicata. Numarul de camere este un factor important in evitarea unor probleme precum condensul, insa nu trebuie neglijate clasa profilului si adancimea de montaj in momentul achizitiei de geamuri sau usi din termopan. Ca sticla anticondens, ia in calcul geamul de tip Low-e (geamuri termoizolante de joasa emisivitate), pentru ca va ajuta la minimizarea aparitiei condensului. In cazul acestui tip de sticla, pierderea de caldura scade cu pana la 50 %.

Un specialist Reparatii Termopane PVC te poate ajuta in alegerea ta, astfel incat sa pastrezi o temperatura optima in locuinta si sa eviti formarea condensului.