Cum sa repari un geam din termopan ce a fost spart?

Cum sa repari un geam din termopan ce a fost spart?

Mai mult decat atat, in cadrul site-ului nostru iti putem oferi solutii cu privire la modul cel mai corect de a alege ce tip de fereastra se potriveste locuintei tale, impreuna cu unele planuri de intretinere si mentenanta a acestor sisteme de feronerie.

Ce este fereastra pentru locuinta ta?

O fereastra este acea parte a casei tale ce te incalzeste cu soare si iti aduce aerul proaspat de afara. La fel de bine, fereastra este mediul de legatura intre temperatura din locuinta si cea de afara, iar atunci cand fereastra este „bolnava”, atunci mediul intern se simte vinovat de lipsa unei solutii optime pentru locuinta.

Fie ca este vorba despre o minge ce a ajuns in geam, fie despre o piatra ce a fost aruncata de un copil mai energic, fereastra poate sa fie ciobita, zgariata sau chiar sparta. Cum este sa te trezesti in toiul zilei cu o gaura in fereasta si o piatra in mijlocul sufrageriei? Neplacut si suparator in acelasi timp.

Nu poti arunca vina pe cineva anume, nu poti gasi o solutie de a remedia incidentul chiar in acel moment si pesemne ca nu vei gasi pe cineva care sa iti schimbe fereastra pana la lasarea intunericului.

Pentru oricare dintre aceste probleme, specialistii nostri in reparatia geamurilor din termopan iti propun cativa pasi prin care realizeaza inlocuirea geamului, incat, dupa cateva ore de munca, rezultatul sa fie favorabil si sa nu mai fie prezenta nicio urma nedorita. Lucrarea de reparatie sau de inlocuire a geamurilor din termopan necesita expertiza profesionala si nu se poate realiza fara minime cunostinte.

Totul se pune in mana specialistilor in reparatii termopane, ce dispun de instrumente sigure, consumabile si cateva ore alocate fiecarei interventii. Cu alte cuvinte, materialele de lucru pot fi achizitionate doar de la furnizorii cu renume, de la cei ce inteleg modul in care o fereastra este fixata de cadru, utilizand un lipici special, dar si tehnici de asamblare a feroneriei, incat sa nu fie afectat niciun element al acestui sistem.

Care sunt etapele de inlocuire a unui geam spart?

Specialistii nostri au dezvaluit cateva etape sigure ce ne ajuta sa indeplinim fiecare serviciu cu maxim de profesionalism, astfel incat fiecare colaborare sa fie de un real succes.

Etapa 1 prevede utilizarea manusilor speciale de protectie menite sa ajute la indepartarea geamului spart, cu cat mai multa atentie. De regula, se utilizeaza si un cleste pentru a elimina cioburile sau partile mai mici de geam, ce au fost dispersate in interiorul camerei. Se utilizeaza capul rotund al unui ciocan special pentru feronerie pentru a sparge geamul ramas incat sa se cumuleze fiecare bucata de sticla in parte. Pentru a evita micile accidentari, se utilizeaza si ochelari de protectie.

Etapa doi spune ca surubelnita este ideala pentru a indeparta acel chit negru ce prinde geamul de sistemul de feronerie. Cu aceasta surubelnita sau cu un cutit cu lama lata se razuieste vechiul chit regasit in rama ferestrei.

Uneori, acest chit necesita a fi umezit pentru a se desprinde. In unele cazuri, specialistii spun ca sub aceste contururi de chit se regasesc si metale pentru a mentine geamul de sticla in loc fix. Important este sa se elimine acestea cu o dalta sau cu un cleste.

Pasul urmator il reprezinta curatarea feroneriei si a conturului de geam si mai apoi aplicarea unui strat gros de ulei pe toata dimensiunea ramei ferestrei. Este ideal ca rama sa fie imbibata cu ulei in totalitate, pentru ca peste acesta se va aplica noul chit, ce are menirea de a rezista mult mai mult.

In etapa patru se aplica un strat foarte subtire de chit in jurul cadrului pe care va fi instalat noul geam. Acest strat actioneaza ca o perna de amortizare pentru geamul ce urmeaza a fi introdus in sistem. De cele mai multe ori, specialistii spun ca sticla trebuie sa fie taiata la dimensiunea ideala pentru a se potrivi exact in cadru. Se masoara deschiderea, se masoara lungimile si mai apoi se taie sticla, nici mai mare, nici mai mica.

Urmatorul pas inseamna introducerea cu grija a noului geam in panoul de termopan si amplasarea acestuia exact pe chitul recent turnat, dupa care se apasa ferm. Ideal este sa se mentina pozitia cel putin cateva minute, pentru a se usca chitul aplicat si a mentine geamul in pozitia corecta. La final se aplica chederul, acel cadru negru din jurul geamului de termopan, ce se netezeste cu un cutit pe margini.

Ideal ar fi ca excesul de chit negru sa fie eliminat pentru a nu se usca si a fi mai greu de indepartat. In unele cazuri este necesar a se aplica doua straturi pentru o fixare mai buna. Desigur, in cazul in care exista pete negre pe geam de la surplusul de chit, acesta poate fi indepartat cu ajutorul diluantului de uz casnic.

De ce sa optezi si pentru o plasa de tantari la ferestrele tale din termopan?

Plasele de tantari sunt accesorii ideale pentru fiecare locuinta. Acolo unde sunt montate geamuri din termopan este cazul sa fie accesorizate si niste plase de tantari, menite sa asigure protectie impotriva tantarilor si altor insecte pe timpul sezonului cald.

Nevoia de a detine un sistem de plase anti-insecte chiar este reala, atat pentru cei ce detin ferestre din termopan, cat si pentru cei care detin usi din termopan. Cel mai de dorit sistem in timpul sezonului canicular este o fereastra din termopan ce are atasata o plasa de tantari, menita sa nu permita intrarea insectelor in incapere.

Pentru aceste lucru, exista o serie de modele de unde puteti alege ceea ce se potriveste cu dimensiunea ferestrelor voastre, ba chiar puteti sa optati pentru plase de tantari realizate la comanda.

 

Din punct de vedere al beneficiilor oferite de acest produs, este bine sa va achizitionati si sa montati plase de tantari din urmatoarele motive:

  • Tantarii sau insectele vor sta departe cat e ziua de lunga dar si pe timpul noptii;
  • Nu trebuie sa va faceti griji ca ati uitat fereastra deschisa si seara la intoarcere camera o sa fie plina de gaze, tantari sau alte insecte. Aceasta grija va disparea instant in momentul in care optati pentru montarea unei plase sigure chiar pe sistemul ferestrelor din termopan;
  • Fiecare plasa de tantari este orientata catre detalii, ceea ce inseamna ca indiferent de culoarea cadrului ferestrei din termopan sau de mecanismul de deschidere, mereu veti gasi cea mai potrivita optiune pentru locuinta voastra;
  • Plasele de insecte sunt ideale atat pentru un climat cald, cat si pentru un climat rece. Desi se spune ca in timpul iernii aceste accesorii trebuie sa fie inlaturate, unii specialisti in termopane sustin ca plasele impiedica patrunderea zapezii in cadru si implicit nu va fi favorizata depunerea mucegaiului intr-un timp mai indelungat;
  • Orice plasa anti-insecte se curata usor. Plasele de tantari sunt realizate din materiale rezistente la rugina, ceea ce inseamna ca sunt accesorii ideale pentru un climad umed. Acest atu le face sa fie usor de curatat si de uscat, chiar si atunci cand se utilizeaza detergenti sau produse de curatare;
  • Solutiile minimaliste in materie de plase de insecte sunt proiectate special pentru a oferi un plus de eleganta ferestrelor din termopan. Cele mai multe plase de tantari se monteaza in exteriorul cadrului de geam termopan, insa, sunt si plase ce de monteaza in interior.
    Oricare ar fi alegerea, aceste accesorii ofera un plus de estetica interiorului. Varietatea de modele se potriveste ideal pentru un geam de mici dimensiuni, pentru o fereastra termopan de mari dimensiuni sau pentru usi simple sau duble.

Intimitate? Siguranta? Aspect placut? Toate criteriile sunt indeplinite de ferestrele din termopan

De la securitatea suplimentara a ferestrelor din termopan si pana la asigurarea intimitatii, plasele de tantari sunt ideale pentru locuintele din mediul rural, cat si cel urban. Nu este de neglijat nici aspectul de protectie al copiilor, atunci cand acestia sunt de varsta mica.

Datorita materialelor sigure si rezistente din care sunt confectionate, plasele anti-insecte se pot plasa si monta si in zonele in care cei mici nu au acces. Daca totusi acest lucru se intampla, cel mai indicat este de a crea un fel de „tarc” pentru a tine copiii in interiorul casei sau pentru a-i sti pe acestia feriti de unele zone periculoase.

Despre aspectul de estetizare a locuintei se mai poate afirma un singur lucru: geamurile din termopan, indiferent ca sunt noi sau au suferit interventii de reparatie si inlocuire sunt ideale pentru epoca prezenta. Mult imbunatatite fata de sistemele de ferestre din cheder sau fier, acestea ofera rezistenta, duritate si implicit un aspect placut ochiului.

De asemenea, comparativ cu aparatele de aer conditionat ce sunt utilizate in cele mai multe spatii publice, deloc prietenoase cu sanatatea, sistemele si ferestrele din termopan sunt mult mai eficiente in aerisirea incaperilor.

Montarea ferestrelor din termopan si accesorizarea acestora cu plase de tantari pulseaza rolul important de filtrare al aerului. In acest fel, aerul cald este eliminat, aerul racoros patrunde in incaperi si se reduce si concentratia poluantilor sau a polenului. In plus, comparativ cu sistemele de aerisire prin ventilatia aerului, ce necesita consum de energie, plasele de tantari sunt ideale si pentru cele mai mari incaperi, favorizand circulatia aerului, ce va fi mereu proaspat.

Sperand ca v-am oferit informatii suficiente si motive serioase cu privire la montarea unor ferestre din termopan, ce solutii gasiti mai potrivite pentru acest sezon decat a va innoi locuinta cu o serie de ferestre din termopan si plase anti-insecte?

Leave a Reply