Fără categorieCe prefera romanii: reparatia geamului sau inlocuirea sa?

https://reparatiitermopane-pvc.ro/wp-content/uploads/2020/03/window-repair-workshop-vector-emblem-1280x1369.jpg

O multime de alti factori influenteaza functionarea sistemului de inchidere al ferestrei, la fel de bine cum si vremea, micile accidente, inchideri bruste sau zgarierea geamului poate afecta confortul termic al locuintei. Ca si proprietari de locuinte cu geamuri termopan trebuie sa aveti in vedere cand se necesita inlocuirea geamului sau cand este importanta reparatia sa, un cost relativ mai mic, mizand intotdeauna pe calitatea accesoriilor inlocuite.

Se apeleaza la inlocuirea ferestrelor atunci cand problema nu este la indemana oricui, fie ca fereastra nu este stabila, fie ca a avut loc o activitate ce a rezultat prin deteriorarea sticlei sau a fost lovita de diverse obiecte, neuitand nici de acele compartimente de aer care se pot comprima si pot aburi fereastra. In aceste cazuri, inlocuirea ferestrelor costa bani si se necesita ajutorul mesterilor si al geamgeriilor specializate, unde si pretul componentelor este destul de ridicat.

Poti face evaluarea din urmatoarele puncte de vedere pentru cazul in care preferi sa inlocuiesti geamurile:

Actualizari ale variantelor de geamuri

 

Structura, designul si materialele folosite pentru a face si a mentine ferestrele se schimba in mod continuu, ceea ce face ca si standardele de calitate si de imbunatatire sa devina accesorii depasite si nefunctionale pentru ferestrele instalate. Anumite daune minore cum ar fi chips-urile de la ferestre, sigiliile rupte se pot remedia si repara, insa, in cazul in care apar in mod continuu, acestea necesita investitia in ferestre noi, uitand de acele mici produse de calitate optima pentru ferestre.

Ca si proprietar, vei descoperi ca exista mai multe optiuni pe piata pe care sa mizezi, inclusiv ferestrele de pionierat eficiente din punct de vedere energetic, ce utilizeaza geamuri de inalta calitate, umplute de gaz, dar si cu o gama mai variata de materiale de cadru. De asemenea, s-ar putea sa ti se para ca o fereastra instalata acum 5 ani de zile prezinta piese de reparatii mai greu de gasit. In acest caz, o optiune mai usoara, chiar si pentru depistarile minore, poate fi inlocuirea acestora, mizand pe accesorii si elemente de calitate, care conteaza extrem de mult pentru a oferi rezistenta indelungata ferestrelor deja montate.

Ramele din lemn

Se stie ca ramele din lemn pot suferi din cauza umiditatii si al daunelor cauzate de vreme, insa, chiar daca la acest moment ti s-a parut o invetsitie buna, in prezent, trebuie sa iei in vedere tendinta corecta si prompta de a obtine nivelul de confort dorit in incapere. Priveste acest lucru si din prisma lemnului ce pare putrezit, necesita inlocuire si cel mai bun lucru este sa mizezi pe ferestre din termopan de o calitate exceptionala. De fiecare data, conteaza calitatea accesoriilor pentru reparatiile de geamuri, evidenta fiind una semnificativa pentru fiecare proprietar de locuinte.

 

 

Geamuri sparte sau fisurate

In cazul in care geamurile tale par sa fie distruse, sparte sau fisurate, trebuie sa iei anumite masuri pentru a evita rezultate periculoase. Cea mai sigura solutie este de a cauta un serviciu complet de reparatii ale ferestrelor, efectuat de catre profesionisti in geamuri.

O posibila cauza ale defectiunii poate fi si materialul utilizat, care in timp prezinta particule de cheder degradat, fisuri ale geamurilor din cauza caldurii sau a frigului. In acest caz, se impune imediat repararea ferestrei. Nu multe ferestre se intampina cu astfel de daune incat sa solicite inlocuirea completa, ci se pune problema de a gasi solutia corespunzatoare pentru a remedia problema. Un profesionist in reparatiile ferestrelor poate oferi o modalitate mai usoara de a repara geamul, la un pret relativ mai mic decat inlocuirea totala a acestuia, cu ajutorul produselor si accesoriilor de o calitate eficienta, economa si rezistenta.

Cele mai intalnite motive pentru care se repara ferestrele

Inainte de a lua atitudinea de a inlocui fereastra, consulta un specialist si incearca sa identifici care este cea mai buna modalitate prin care sa obtii eficienta dorita, in aceeasi masura in care sa nu platesti prea mult inlocuirea intregului sistem. In cele mai multe cazuri, un specialist poate identifica despre ce defectiune este vorba si poate propune o varianta mai practica de a repara fereastra.

Specialistii in reparatii termopane pot sa identifice cele mai probabile cauze ale deteriorarii mecanismului de functionare inchidere-deschidere, reglajul ferestrelor, efectuarea de gauri de scurgere si reparatii mecanisme de inchidere si deschidere ferestre si geamuri termopan.

  • Sunt ferestre care acumuleaza praf si condens si nu mai functioneaza eficient, motiv pentru care pur si simplu se necesita inlocuirea geamului, nu si a suportului.
  • Crapaturi si gauri in termopan. Agentii de etansare ai ferestrelor pot cauza mici fisuri si crevase ce se formeaza in jurul ferestrelor, impiedicand functionarea corecta a mecanismului de deschidere. Se impune utilizarea unui alt material, mult mai etans, care sa acopere golurile si sa favorizeze scurgerile de apa.
  • Garniturile sunt prea vechi. Orice sistem de ferestre sau usi din termopan are o perioada activa de viata, iar dupa ce aceasta expira, si geamurile nu mai au aceeasi consistenta, rezistenta la condens si la aer. Fibra din sticla sau aluminiul raman puternice si pana la doua decenii de viata, iar un furnizor de ferestre este cu siguranta in masura sa furnizeze servicii de instalare si montare corecta.
  • Garnituri fisurate sau sparte. Este posibil sa observi un usor condens si imaginea de pe fereastra sa para ca in ceata, lucru evidentiat prin infiltrarea aerului prin acele mici orificii ale garniturii din cheder, amplasate in jurul geamurilor. Acest lucru inseamna ca o parte din garnitura prezinta semne de fisurare, rupere sau deterioarare, dar, un specialist poate instala garnituri noi, fara a apela la inlocuirea completa a geamului din termopan.
  • Chitul de geam este uscat. Chiturile pentru geam se usuca si crapa extrem de rapid, mai ales pentru acele ferestre care sunt expuse la razele directe ale soarelui. Nu este nevoie sa va faceti griji, pentru ca se poate remedia prin aplicarea unui nou strat de chit, precum o glazura subtire. Este important sa luati cunostinta despre semnele si simptomele mentionate si sa optati pentru a determina ce este mai bine pentru ferestrele din termopan: inlocuire totala sau reparatie, impreuna cu cele mai calitative produse utilizate in reparatia ferestrelor din termopan.

5 semne ce demonstreaza ca trebuie sa investesti in reparatia geamurilor

Reparatiile ferestrelor din termopan se intampla sa fie unele din cele mai multe defectiuni la care proprietarii de locuinte nu se asteapta, insa, in ideea de a economisi ceva bani si pentru a creste valoarea totala a ferestreelor din termopan, se impune definirea unor semne care demonstreaza de ce trebuie sa investim in reparatia geamurilor.

  1. Platesti facturi mai mari la energie. Ai urmat toate obiceiurile de economisie a energiei si totusi se intampla sa ai facturi mai mari? Atunci, cauza este posibil sa fie la ferestre, daca nu le-ai intretinut pentru o perioada lunga de timp, atunci este si evident ca au devenit ineficiente. Acest lucru cu siguranta devine unul dintre semnele pentru care trebuie sa investesti in reparatia geamurilor din termopan.
  2. Te simti inconfortabil atunci cand esti in propria locuinta. In cazul in care simti aer rece in casa cu toate ca ai pornita cerntrala, atunci este un semn clar ca ferestrele ar putea fi o problema. Practic, ferestrele trebuie sa capteze caldura in interiorul casei in timpul iernii si sa o mentine afara in timpul verii. In cazul in care nu ti se intampla acest lucru, nu este nicio indoiala ca trebuie sa investesti in ferestre fixe din termopan.
  3. Apa se prelinge in interiorul peretilor ferestrei. Acesta este probabil cel mai evident semn ca ai nevoie de reparatii imediate la ferestre. Cand apa incepe sa se prelinga de pe geam pe perete, se atrage si mucegaiul, iar peretii si fundatia casei devin afectati. Cel mai bine este sa optezi pentru verificarea si reparatia ferestrelor din termopan, care pot sa ofere o sigilare corespunzatoare inainte sa se transforme intr-o problema majora.
  4. Deschiderea si inchiderea ferestrelor devine dificila. Daca aveti dificultati in a inchide si deschide ferestrele, atunci ar trebui sa va reamintiti cand ati facut ultimele revizii ale ferestrelor. Ferestrele care nu reusesc sa se deschida corect pot contribui smenificativ la pierderea de energie. Dificultatile in deschiderea si inchiderea ferestrelor pot cauza daune in timp, dar si pierderi de resurse financiare. In plus, lacunele sau fisurile din ferestre pot permite caldurii sa iasa din incapere, permitand frigului sa scape. Pentru a rezolva aceste probleme, este imperativ sa optati pentru reparatia ferestrelor.
  5. Geamurile din termopan se aburesc si devin incetosate. Acest lucru poate fi rezultatul diferentei dintre temperatura interioara si cea exterioara, si este evident ca unele componente ale ferestrelor au devenit ineficiente, si, prin urmare se impune remedierea mecanismului de actiune al ferestrei pentru o buna functionare.

Desigur, acestea sunt cateva dintre motivele clare pentru care se merita sa investiti in reparatia si intretinerea ferestrelor din termopan instalate. Chiar daca se poate crede ca o reparatie de ferestre este costisitoare, realitatea este ca investitia isi merita demnitatea. Ca o chestiune aparte, nu se poate compara costul reparatiei unei ferestre, cu o cheltuiala emorna de a instala ferestre noi cu totul. Ca atare, apelul la o companie de reparatii ferestre cu reputatie buna in acest domeniu este inevitabil, daca doriti sa va bucurati de viata indelungata in propria locuinta.

Leave a Reply